Ontharen

  1. Home
  2. Ontharen

Ontharen

Ontharing wordt vaak toegepast in het geval van overbeharing. Dit is een afwijking waarbij te veel en te dikke haren groeien op plaatsen waar normaal geen of slechts dunner haren zitten. Er zijn twee vormen van overbeharing te onderscheiden.

Hypertrichosis
In het geval van hypertrichosis neemt de haargroei toe op plaatsen op het lichaam waar al van nature haren groeien. Dit komt zowel bij mannen als vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Er ontstaan langere, donkere haren in het gezicht, op armen, onderbenen en romp. Ook nemen de haren in hoeveelheid toe.

Hirsutisme
Er is sprake van Hirsutisme als vrouwen een mannelijk beharingspatroon ontwikkelen. Dikkere, stuggere, donkere beharing kan voorkomen op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op de armen en benen in de haargroei meer dan gemiddeld.

Als oplossing tegen overbeharing bieden wij 2 manieren van ontharing. Doormiddel van lichttherapie met de Diode-Laser ICE+ (3 in 1) kunnen wij alle huidtypen behandelen met donkere haarkleuren. Voor blond, wit en grijs haar hebben wij een andere methode van ontharing, namelijk elektrisch ontharen. Voor meer informatie kunt u altijd met ons contact opnemen.

Menu